Обиски в помещения на автомобилостроителите Suzuki, Stellantis и производителя на оборудване

...
Обиски в помещения на автомобилостроителите Suzuki, Stellantis и производителя на оборудване
Коментари Харесай

Обиски в обекти на Suzuki, Stellantis и Marelli заради дизелгейт

Обиски в пространства на автомобилостроителите Suzuki, Stellantis и производителя на съоръжение Marelli в Германия, Италия и Унгария са били осъществени през днешния ден в границите на немско следствие за продажбата на дизелови коли със програмен продукт, който манипулира данните за нездравословни излъчвания. Това разгласи през днешния ден Прокуратурата във Франкфурт, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Suzuki е упрекнат, че е продал над 22 000 автомобила, които са били оборудвани с незаконни устройства, отчитащи по-ниски от действителните нездравословни излъчвания при лабораторни проби, съгласно официално съобщение.

Тези коли, за които Fiat-Chrysler (част от Stellantis, бел. ред.) е доставил моторите, а Marelli - въпросния програмен продукт за манипулиране на излъчвания, не подхождат на европейските стандарти за замърсяване на околната среда.

Сливането на Fiat-Chrysler и PSA доведе до образуването на колоса Stellantis през 2021 година, който затова е станал обект на немското следствие по съмнения в корист. 

Обиските са били осъществени в Хайделберг, южно от Франкфурт, както и в Корбета, провинция Милано, и Естергом в Унгария, с цел да бъдат конфискувани най-много документи и софтуерни данни.

През 2018 г. японският министър на превоза разгласи, че Suzuki е признал за подправянето на тестванията за надзор на замърсяването при някои от транспортните си средства.

Скандалът със софтуера за подправяне на излъчванията избухна през 2015 година, когато Volkswagen след обвиняванията на Американската организация за отбрана на околната среда призна, че е фалшифицирал тестванията на 11 милиона дизелови коли благодарение на програмен продукт. 

Оттогава няколко автомобилостроители и производители на съоръжение са в полезрението на правораздаването в редица страни с изключение на Германия, където към този момент текат първите процеси против някогашните шефове на групата Volkswagen. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР